Afspraak op BRAFA, op de stand van de Koning Boudewijnstichting

16 januari 2020

Dit jaar prijkt er op BRAFA een miniatuurtrein in de stand waar de Koning Boudewijnstichting haar nieuwste aanwinsten voorstelt. Zijn tweelingbroer zal boven het restaurant rijden. 

Raymond Legrand, een modelbouwfanaat, begon al op zijn 14de aan zijn levenswerk: een miniatuurtreincircuit met reproducties van authentieke Belgische wagons van de NMBS uit begin 20ste eeuw. Het honderden meter lange miniatuurnetwerk bevat verbluffend realistische reproducties, stuk voor stuk handgemaakt. 

Onze nieuwste aanwinsten omvatten moderne en hedendaagse kunstwerken, onder meer schilderijen van Serge Vandercam en Roger Somville, en foto’s van Jan Yoors. Ze gaan een dialoog aan met schilderijen van Waalse abstracte kunstenaars, zoals Joseph Lacasse, Raoul Ubac en Pol Bury, en met werken van de Belgische designers Jules Wabbes en Jacques Dupuis. Liefhebbers van oude kunst en sierkunst kunnen dan weer meubilair, schilderijen en sculpturen uit de 18de eeuw bewonderen. Bij de meest opmerkelijke stukken uit die tijd vinden we een servies in porselein van Sèvres dat geïnspireerd is op het servies dat indertijd toebehoorde aan de Prinses van Lamballe, en een bijzonder zeldzame kokosnootschaal. 

Mis de trein niet en bezoek stand 46A van de Koning Boudewijnstichting op BRAFA! 

De kunst- en antiekbeurs BRAFA heeft plaats van 26 januari tot en met 2 februari 2020. 
Tour & Taxis, Havenlaan 88, 1000 Brussel 
Open van 11 u. tot 19 u.
Meer info: https://www.brafa.art