Financiële steun: natuurlijk erfgoed

Bent u voor de realisatie van uw project op zoek naar financiële middelen of een beurs voor uw project rond natuurlijk erfgoed? De Koning Boudewijnstichting beschikt over verschillende Fondsen die zich inzetten voor een maatschappelijk doel en organisaties of individuen financieel ondersteunen. Als uw project aansluit bij het doel van het Fonds, kan het in aanmerking komen voor een financiering. Hieronder vindt u een overzicht van Fondsen die projecten rond natuurlijk erfgoed steunen.  

Fonds Suzanne en Louise Matelart

Dit Fonds heeft als doel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest openbare plaatsen – pleinen, rotonden, parken en tuinen – op te frissen en te herwaarderen door de creatie, de aanleg of de renovatie van die publieke ruimten. Het Fonds richt zich voornamelijk tot de 19 Brusselse gemeenten en steunt projecten tot €15.000. Het kan ook een project van een buurtvereniging steunen dat ernaar streeft de levenssfeer in de wijk te verbeteren, indien dat wordt voorgesteld of goedgekeurd door de gemeentelijke overheid of de verantwoordelijke instelling. De projectoproep wordt in januari gelanceerd en loopt begin november af. 

Louise Vanden Bulckefonds

Met de jaarlijkse Hans Vredeman de Vriesprijs twv €6.000 steunt het Louise Vanden Bulckefonds projecten voor het behoud en de restauratie van historische tuinen en parken in Vlaanderen. Het betreft restauratiewerken in historische tuinen en parken of onderdelen ervan. De oproep wordt in januari gelanceerd en loopt rond midden oktober af. Er is een projectoproep voor individuen en een projectoproep voor organisaties.

Neem zeker ook eens een kijkje op de website van de Koning Boudewijnstichting, waar u nog andere Fondsen kan vinden die natuurprojecten steunen.

U kan via de Koning Boudewijnstichting ook zelf een mecenaatsactie opzetten om de nodige financiële middelen voor uw project te verzamelen.