Welkom aan het nieuwe Bestuurscomité van het Erfgoedfonds!

23 december 2014

Michel Mortgat, CEO van Duvel-Moortgat nv, en Corinne Boulangier, directrice van La Première (RTBF), zijn de nieuwe voorzitters van het Erfgoedfonds van de Koning Boudewijnstichting. Zij volgen Thomas Leysen op, die nu lid is van de Raad van Bestuur van de Stichting.

Het Erfgoedfonds ijvert voor het behoud van het Belgische erfgoed. Het koopt bedreigde werken of documenten aan. Zijn collectie wordt in bewaring gegeven aan meer dan 44 musea, waardoor de stukken voor iedereen toegankelijk zijn. Het Fonds coördineert ook de werking van een zestigtal mecenaatsfondsen die gespecialiseerd zijn in natuurlijk, architecturaal, roerend of cultureel erfgoed, en die zijn opgericht door privépersonen of organisaties.

De Stichting bedankt Corinne Boulangier en Michel Moortgat, alsook de andere nieuwe leden van het Bestuurscomité, voor hun bereidheid om zich te engageren voor de bescherming, promotie en valorisatie van ons erfgoed.

Onze dank gaat ook uit naar de uittredende leden van het Bestuurscomité, die er voor gezorgd hebben dat de Koning Boudewijnstichting een erkende actor geworden is in de erfgoedsector. Zo is het Erfgoedfonds onder hun mandaat een partnerschap aangegaan met de Brafa kunstbeurs, waar de Stichting nu jaarlijks de gelegenheid krijgt om haar laatste aankopen en realisaties te presenteren, en werden er verschillende belangrijke aankopen gedaan waaronder het caritasbeeld van Jan Van Delen, het theoretisch notitieboek van Rubens, meubelen van Victor Horta, muziekpartituren van Henry Vieuxtemps en een zilveren pronkstuk van Marcel Wolfers. Ook enkele belangrijke samenwerkingsverbanden werden opgezet, o.a. met
het Vlaams Steunpunt FARO in het kader van een project over etnografische collecties en met Boekensteun voor het lanceren van hun crowdfunding platform.