Van Loon schittert in BOZAR

11 oktober 2018

Verschillende topwerken van de Brusselse schilder Theodoor van Loon zijn nu in volle glorie te ontdekken in BOZAR. Dat is mede te danken aan het Fonds Baillet Latour en het Fonds René en Karin Jonckheere, die de restauratie van dit uitzonderlijk erfgoed mogelijk maakte.

De ‘Aanbidding der herders’, een van de topstukken uit de collectie van het Abdij van Park, werd gerestaureerd dankzij het Fonds René en Karin Jonckheere, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. Dit Fonds zet zich in voor het behoud en de restauratie van Brusselse kunstwerken die een Europese dimensie bezitten.

Ook de 5 werken die de Sint-Jan Baptist ten Begijnhofkerk en het Karmelietenklooster in Brussel van de kunstenaar bewaren, konden niet ontbreken op de allereerste overzichtstentoonstelling over Theodoor van Loon. Dankzij het Fonds Baillet Latour werden ze terug in hun oude glorie hersteld. Een project dat volledig past binnen de missie van het Fonds Baillet Latour, dat belangrijke werken uit ons Belgisch erfgoed wil bewaren en onder de aandacht brengen.