Twee medailles in Kazan voor onze jonge ambachtslieden!

10 september 2019

Twee jonge ambachtslieden die de steun kregen van het Platform voor Opleiding en Talent, winnen een uitmuntendheidsmedaille op de internationale competitie Worldskills Kazan 2019.

Voor het vijfde jaar op rij geeft het Platform voor Opleiding en Talent zijn steun aan WorldSkills Belgium om jonge ambachtslieden in erfgoedberoepen op te leiden en klaar te stomen voor deze internationale wedstrijd. Het gaat daarbij om volwaardige coaching, zowel technisch als mentaal, om de jongeren zo goed mogelijk voor te bereiden op de competitie en er successen te boeken.

Sofina en de afstammelingen van Gustave Boël richtten binnen de Koning Boudewijnstichting een platform op dat zich vooral richt op opleiding en vorming. Het wil de zoektocht naar en de training van jonge talenten ondersteunen. Op het vlak van erfgoed steunt het Platform de opleiding van jonge Belgische ambachtslieden in erfgoedberoepen, om hun traject naar uitmuntendheid te versnellen.

Van 22 tot 27 augustus 2019 kregen meer dan 1.600 jongeren uit 60 landen in Kazan de kans om hun vak te verdedigen in ongeveer 56 disciplines. Het Belgian Team sleepte er vijf uitmuntendheidsmedailles in de wacht. Twee ervan gingen naar laureaten die ondersteund worden door het Platform:

  • Alice Baré: Fashion Technology
  • Robbe Meyvis: Meubelwerk