Steun voor de livemuzieksector

15 september 2020

Er is al 180.000 € ingezameld voor het Solidariteitsfonds LIVE2020. Belgische actoren die actief zijn in de livemuzieksector richtten dit Fonds op binnen de Koning Boudewijnstichting. Het biedt steun aan professionals in de sector naar aanleiding van de coronacrisis.

De livemuzieksector is zwaar getroffen door de preventiemaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, en ondervindt volop de gevolgen van de COVID-19-crisis. Concerten, voorstellingen en muziekfestivals die aanvankelijk geannuleerd werden en nadien toch konden plaatshebben, zijn alleen mogelijk voor een zeer beperkt publiek en onder strikte veiligheidsvoorwaarden. De impact is enorm, zowel voor de artiesten als voor wie betrokken is bij optredens: musici, organisatoren, machinisten (toneelmeesters), geluidsingenieurs, scènebouwers…

Vandaar dat het Fonds Live 2020 financiële steun zal toekennen, zowel aan individuen als aan professionele organisaties, om de livemuzieksector te herlanceren.

Momenteel heeft het Solidariteitsfonds al meer dan 180.000 € ingezameld, dankzij de gulheid van particulieren en organisaties.

Bent u muziekprofessional (musici, technici, backliners, managers, roadies, boekingsagenten, scènebouwers enz.), dan kan deze projectoproep u zeker interesseren.

Steun LIVE2020. Maak een gift over, organiseer of neem deel aan één van de solidariteitsacties.