Op ontdekking naar Naamse schatten

9 november 2018

Zoals elk jaar, stelt de Stad Namen op de kunstbeurs Antica Namur de culturele rijkdommen van de Naamse musea voor in al hun diversiteit. De scenografie van de stand van 80 m², die door Antica Namur ter beschikking werd gesteld, kwam tot stand met de steun van Fonds Pierre François Tilmon, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. 

Dit Fonds ondersteunt de Naamse musea bij hun initiatieven om hun erfgoed te beschermen en te valoriseren. Het maakte ook van de gelegenheid gebruik om enkele topstukken uit zijn eigen collectie voor te stellen, naast andere meesterwerken van de Koning Boudewijnstichting.

De musea boden een selectie werken aan die getuigen van de diversiteit en de kwaliteit van hun collecties. Zo kon de bezoeker een dertigtal stukken bewonderen die geselecteerd werden door het Archeologisch Museum, het Museum voor Sierkunsten, het Félicien Rops Museum, het Museum voor Oude Kunsten, het Diocesaan Museum en het Aardbeimuseum.

Sommige van die werken konden aangekocht worden met de steun van het Fonds Léon Courtin - Marcelle Bouché en het Fonds Pierre François Tilmon, die beheerd worden door de Koning Boudewijnstichting, en het Erfgoedfonds. Onder meer de beroemde aquarel ‘De Sfinx’ van Félicien Rops, ‘de Kruisweg’ van Henri Blès, een stel kandelaars van Guillaume Posson, een tabaksdoosje van schildpadpantser ingelegd in een zilveren montuur van Pierre Wodon en een medaillon in terracotta van Pierre-François Le Roy.

De beurs trok meer dan 25.900 bezoekers aan!

Op zaterdag 10 november om 15.00 u. onthulde Dominique Allard, directeur van de Koning Boudewijnstichting, de collectie van de Koning Boudewijnstichting in het kader van de Arts Talks.

Praktisch:
Antica Namur 2018
Stand I04
Van zaterdag 10 tot zondag 18 november 2018
ma-vr: van 14 u. tot 19 u.
za-zo: van 11 u. tot 19 u.

Art Talk (in het Frans): “Des œuvres dans l'histoire. La collection de la Fondation Roi Baudouin dévoilée” (“Kunstwerken met een geschiedenis. De collectie van de Koning Boudewijnstichting onthuld”)
zaterdag 10 november 2018 om 15.00 u.