Onze jonge ambachtslieden vallen in de prijzen

5 oktober 2018

Voor het vierde jaar op rij werkte het Platform samen met WorldSkills Belgium, door negen jonge ambachtslieden te ondersteunen die een erfgoedberoep uitoefenen. Doel: hen de kans bieden om zich in optimale omstandigheden bij te scholen en op die manier successen te behalen op internationale wedstrijden.

Dit jaar nam het Belgische team deel aan EuroSkills 2018, dat van 26 tot 28 september plaatshad in Boedapest. Het won er 1 zilveren medaille en 11 uitmuntendheidsmedailles, waarmee België meteen medaillekampioen was. Vier van die uitmuntendheidsmedailles werden uitgereikt aan laureaten die steun krijgen van het Platform:

  • Maxime Dengis voor betegeling;
  • Dylan Lekeux en Jonas Menschaert voor park- en tuinaanleg;
  • Pierre Balancier voor schrijnwerk.

Op donderdag 4 oktober organiseerde WorldSkills Belgium de officiële ceremonie met uitreiking van de medailles die werden behaald op EuroSkills Boedapest 2018.

Sofina en de afstammelingen van Gustave Boël richtten binnen de Koning Boudewijnstichting een platform op dat de ontwikkeling van talent aanmoedigt via opleiding. Het Platform is actief in drie domeinen: steun aan studenten die zich willen vervolmaken aan een befaamde buitenlandse universiteit, een programma voor jonge scholieren met een bescheiden sociaaleconomische achtergrond, om hen te helpen de overstap te maken naar het hoger onderwijs, en de opleiding van jonge ambachtslieden in erfgoedberoepen, om hun traject naar uitmuntendheid te versnellen.