Jonge talentvolle ambachtslieden verdedigen de Belgische kleuren in Kazan

30 april 2019

Voor het vijfde jaar op rij ondersteunt het Platform voor Opleiding en Talent, opgericht door Sofina en de nakomelingen van Gustave Boël, jonge talenten om België te vertegenwoordigen op Worldskills, de internationale competitie die plaatsheeft van 22 tot 27 augustus 2019 in Kazan (Rusland).

Sofina en de nakomelingen van Gustave Boël richtten binnen de Koning Boudewijnstichting een platform op dat zich in de eerste plaats richt op opleiding en vorming. Doel: jonge talenten opsporen en aanmoedigen. Inzake erfgoed steunt het Platform de opleiding van jonge Belgische ambachtslieden in erfgoedberoepen, om hun parkoers naar uitmuntendheid te versnellen.

De Worldskills-competitie wordt georganiseerd om technische beroepen te promoten in een context van sociale en economische ontwikkeling. Voor de jonge deelnemers de gelegenheid om optimaal te wedijveren met collega’s uit de hele wereld, en tegelijk te voldoen aan de internationale kwaliteitsnormen. Dankzij die ervaring kunnen ze hun beroepsvaardigheden bijschaven en zichzelf overtreffen, maar krijgen ze vooral erkenning voor het talent dat ze tentoonspreiden tijdens de wedstrijd.

Van 22 tot 27 augustus 2019 zullen dan ook meer dan 1.600 jongeren uit 60 landen in Kazan (Rusland) hun vak verdedigen in ongeveer 56 disciplines, met als inzet: een wereldtitel. Onder hen worden 7 ambachtslieden in erfgoedberoepen ondersteund door het Platform voor Opleiding en Talent:

  • Jonas Menschaert, 20 jaar: Park- en tuinaanleg
  • Dylan Lekeux, 21 jaar: Park- en tuinaanleg
  • Robbe Meyvis, 21 jaar: Meubelwerk
  • Alice Baré, 20 jaar: Fashion Technology
  • Clément Dernoncourt, 21 jaar: Drukwerk
  • Julien Ramlot, 22 jaar: Metselwerk
  • Allan Deneuker, 20 jaar: Houtbewerking