In de voetsporen van Sint-Jacobus de Meerdere

15 april 2019

Afspraak in het ‘Maison du patrimoine médiéval mosan’ om met de middeleeuwse pelgrims mee te reizen in de voetsporen van Sint-Jakobus. U kunt er op de tentoonstelling “Voyageurs, en route!” de sculptuur ontdekken die in 2012 werd aangekocht door het Fonds Pierre François Tilmon.

Nog tot 3 november 2019 nodigt het ‘Maison du patrimoine médiéval mosan’ u uit om op weg te gaan in het gezelschap van mannen en vrouwen uit de middeleeuwen. Meteen de gelegenheid om in de voetsporen te treden van Jakobus de Meerdere, de patroonheilige van de pelgrims. De sculptuur van Jacobus de Meerdere, die in 2012 werd aangekocht door het Fonds Pierre François Tilmon van de Koning Boudewijnstichting wordt er dan ook in de kijker geplaatst. Deze 16de-eeuwse sculptuur in gepolychromeerd eikenhout is toegeschreven aan de beroemde Meester van Waha.

Ze illustreert er het parkoers van de bedevaarders uit die tijd. Hun tochten, met verschillende tussenhaltes, waren aanleiding voor tal van ontmoetingen, uitwisselingen en ontdekkingen. Tijdens de middeleeuwen was er een zeer belangrijke cultus voor Sint-Jakobus de Meerdere, discipel en apostel van Jezus. Bouvignes-sur-Meuse was ook een tussenhalte op de pelgrimsweg naar Santiago de Compostela.

Praktisch:

« Voyageurs, en route ! »
Maison du patrimoine médiéval mosan (Huis van het middeleeuwse erfgoed in het Maasgebied)
Place du Bailliage, 16
5500 Bouvignes-sur-Meuse
Tot 3 november 2019
Di-Zo: van 10 u. tot 18 u.