De handen in elkaar

28 april 2021

Ons digitaal congres met als thema de link tussen (sociaal) ondernemerschap en complementaire financiering in de culturele sector gaat door op 7 juni 2021. Staat u aan het hoofd van een culturele instelling? Of bent u op zoek naar bijkomende financiering? Schrijf u dan nu in! Deelname is gratis.

Op 7 juni 2021 (van 13u tot 17u30) organiseert het Fonds Cultuurmanagement haar jaarlijks congres, ditmaal in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting en in een digitaal format.

Centraal staat de link tussen ondernemerschap en complementaire financiering. In welke mate kan sociaal ondernemerschap in de culturele sector filantropie aanmoedigen? We bekijken zowel de kant van de mecenas als van de culturele organisatie. Wat boezemt vertrouwen in bij de filantroop? Zoekt de filantroop een partner die ‘dezelfde taal spreekt’? Is dat de taal van de ondernemer? Hoe kunnen partnerschappen voor de toekomst ontstaan? Maar ook, wat zijn de remmende factoren voor de culturele sector om een samenwerking met private partners aan te gaan?

Tijdens het congres zullen we stilstaan bij de concepten 'filantropie' en 'ondernemerschap' en laten we interessante praktijkvoorbeelden, zowel uit Vlaanderen, Wallonië als het buitenland, aan bod komen. Zo zijn er onder andere bijdragen van Prof. dr. Arjo Klamer (Erasmus Universiteit), Prof. dr. Eric Corijn (VUB), Selin Eskin (Musée de la Photographie, Charleroi), Fernand Collin (Préhistomuseum Ramioul) en vele anderen.

Deelname is gratis, maar registratie is verplicht.

Registreer je hier