Arthur Grumiaux International Violin Competition

17 maart 2023

Op 31 maart kan u tijdens een lunchconcert in de KBR de vier Belgische kandidaten ontdekken die geselecteerd werden voor de 15de editie van de Arthur Grumiaux International Violin Competition. De jonge, getalenteerde violisten zullen tijdens dit concert meerdere stukken spelen uit de Arthur Grumiaux-collectie van de Koning Boudewijnstichting, ondergebracht bij de KBR en geschonken door de Stichting Baron Arthur Grumiaux.

De vier jonge, getalenteerde Belgische violisten zijn Georgia Koumentakou (11 jaar), Victorine Meurice (13 jaar), Edith Cnockaert (20 jaar) en Theodore Kim (19 jaar). Ze zullen deelnemen aan de 15de editie van de Arthur Grumiaux International Violin Competition. Die wedstrijd vindt plaats van 11 tot 16 april 2023 in het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Tijdens het concert zullen de jonge musici stukken spelen uit de Arthur Grumiaux-collectie van de Koning Boudewijnstichting. Deze werd geschonken door de Stichting Baron Arthur Grumiaux, de organisatoren van dit prestigieuze concours en door de Koning Boudewijnstichting toevertrouwd aan de KBR.

Arthur Grumiaux was een van de grootste Belgische vioolvirtuozen van de 20e eeuw, en zijn nalatenschap leeft voort via deze wedstrijd.

Mis deze kans niet om de volgende generatie getalenteerde violisten te ontdekken en de nalatenschap van Arthur Grumiaux te vieren.