Erfgoedfonds als Erfgoeddoel!

11 juli 2016

Het Erfgoedfonds neemt deel aan de campagne ‘Erfgoeddoel’, een initiatief van FARO (Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed) om het mecenaat voor erfgoed te promoten. Zeventwintig musea, archieven en erfgoedbibliotheken hebben zich verenigd met als doel te sensibiliseren voor allerlei vormen van filantropie.

Musea, Archieven en erfgoedbibliotheken beheren samen een publieke schat van onschatbare waarde: het erfgoed van ons allemaal.

Wat doen ze met die kunstwerken, boeken, documenten en foto’s? Al wat nodig is om ervoor te zorgen dat ze overgedragen worden aan de toekomstige generaties, dat ze toegankelijk gemaakt worden, dat ze bestudeerd kunnen worden of dat u er in alle vrijheid en rust van kan genieten.

Dat kan maar op één voorwaarde: dat we er samen in slagen om die schat met zorg te bewaren. Want erfgoed vraagt veel zorg. En dat wordt financieel elke dag moeilijker. Daarom is uw steun nodig.

Bent u een privépersoon of een bedrijf? Ook u kunt er mee voor zorgen dat ons erfgoed behouden blijft.

Kom hier meer te weten over de campagne Erfgoeddoel en ontdek hoe u een aantal erfgoedinstellingen, waaronder het Erfgoedfonds, kan steunen of hoe u zelf een filantropisch project op poten kan zetten binnen de structuur van de Koning Boudewijnstichting.