ART NOUVEAU ?¿ ART DECO

4 april 2017

Op deze tentoonstelling komt u alles te weten over de art nouveau en art deco! Ontdek er ook 4 boekbanden uit het Fonds Michel Wittock van de Koning Boudewijnstichting. Nog tot 25 mei 2017 in de CIVA Stichting.

Art nouveau en art deco: beide stijlen worden vaak naast en soms ook weleens door elkaar gebruikt. Wat is nu precies het verschil tussen beide artistieke stromingen? De CIVA Stichting beantwoordt die vraag met een verrassende, interactieve tentoonstelling. De art nouveau en art deco-architectuur is nog steeds op verschillende plaatsen in het Brusselse straatbeeld te ontdekken en bewonderen. In de tentoonstelling vindt u originele foto’s, tekeningen en maquettes terug van een aantal pareltjes uit ons rijke patrimonium. Maar ook de kenmerkende meubels en decoratieobjecten katapulteren ons terug naar de tijd van weleer.

Zo kunt u er ook vier boekbanden uit het Fonds Michel Wittock bewonderen. Samen met enkele affiches en glasramen illustreren ze de rijkdom en de verscheidenheid van de art nouveau en art deco.