Eerste album voor het Akos Quartet

10 maart 2023

Als laureaat van het Fravanni Fonds, dat projecten van jonge muzikanten ondersteunt, kon het Akos Quartet een eerste album uitbrengen, gewijd aan het volledige Opus 76 van J. Hadyn. Het album ‘Erdöly’ is vanaf 31 maart 2023 verkrijgbaar onder het label NoMadMusic.

Het Fravanni Fonds werd binnen de Koning Boudewijnstichting opgericht om originele projecten van jonge muzikanten aan te moedigen. Het Fonds dekt de kosten of de organisatie van een opname, publicatie of promotie van een cd, de organisatie van een eerste concert of andere lanceringsactiviteiten.

In 2019 werd het Akos Quartet uitgekozen als laureaat van het Fonds Fravanni. Het Fonds steunde het eerste album van het Akos Quartet, gewijd aan het volledige Opus 76 van J. Hadyn. Dit album, ‘Erdöly’ genaamd, is vanaf 31 maart 2023 verkrijgbaar onder het label NoMadMusic.

Het Akos Quartet trad al op in tal van zalen en op verschillende festivals. Het won ook verschillende prijzen waaronder de Bärenreiter-prijs in het Mozarteum van Salzburg in 2018, de Adolfo Betti-prijs en de ‘Prix de la Révélation Ensemble 2016’ tijdens de masterclasses van het Château de La Roche-Guyon.