Colloqiuim: Geven voor erfgoed en cultuur in België. Deel 2: Fondsenwerving: de investering waard?

1 september 2016

Een succesvolle geefcultuur is het resultaat van het samenspel van drie, op elkaar inwerkende elementen: een stimulerend overheidsbeleid, een adequate fondsenwervingspraktijk én gemotiveerde gevers. Wie over een goed inzicht beschikt over elk van deze drie elementen, heeft de sleutel in handen om successen te boeken.

Daarom organiseren de Koning Boudewijnstichting en FARO een driedelig colloquium 'Geven voor erfgoed en cultuur in België'. Samen houden we de geefcultuur ten gunste van cultuur en erfgoed tegen het licht. Wat is er nodig – bij beleidsmakers, culturele en erfgoedinstellingen én gevers – om oude en nieuwe vormen van mecenaat en fondsenwerving te stimuleren? Waar ontbreekt het aan? En wie kan wat doen?

Het tweede deel ‘Fondsenwerving: de investering waard?‘ vindt plaats op dinsdag 11 oktober, van 13.30uur tot 16.00uur, in de KBC-toren, Antwerpen.

Dit deel focust op de cultuursector zelf. Om tot een succesvolle fondsenwerving te komen moeten zij investeren in een sterke visie, een goede strategie en professionalisme. Hoe kunt u het aanpakken? Wat zijn de kritische succesfactoren, en wat kan er (nog) beter? Hoe doen de succesvolle spelers het?

Met o.a. Ludwig Forrest (Koning Boudewijnstichting, Transnational giving Europe), Ruud Priem (directeur Hospitaalmuseum, bestuurslid van de Vereniging Rembrandt), René Bekkers (Werkgroep Filantropische Studies, VU Amsterdam) en Prométhéa.

Inschrijven & Meer info

Deze sessie maakt deel uit van het Groot Onderhoud van FARO, het jaarlijkse treffen van de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen en Brussel. Bent u al ingeschreven voor het Groot Onderhoud? Dan hoeft u zich niet via onze website (dubbel) in te schrijven voor deze sessie.