Tentoonstellingen

Deze collectiepresentatie wil de terugkerende iconografische motieven uit de ‘Koptische’ textielkunst belichten door zich toe te spitsen op de relatie tussen textiel en mozaïekwerk.

Het iconische schilderij van Evenepoel ‘Charles met streepjestrui’ is deze zomer te zien in het museum Dhondt-Dhaenens, naast werken van James Ensor, Léon Spilliaert, Jean Brusselmans, Edgar Degas en Ben Nicholson.

Deze tentoonstelling in het ADAM [Brussels Design Museum] biedt een overzicht van 100 jaar modern design in België. Het startpunt is de art nouveau met onder meer het befaamde bureau van Victor Horta van de Koning Boudewijnstichting. Tot 7 januari 2018.

De Bibliotheca Wittockiana neemt deel aan de tweede editie van het ‘Salon du Mont des Arts’, van 22 tot 24 juni 2017. Enkele uitzonderlijke boekbanden uit het Fonds Michel Wittock worden er tentoongesteld.

Niet minder dan 43 abstracte schilderwerken uit de collectie Thomas Neirynck vormen de basis van een boeiende tentoonstelling met als thematiek het gebruik van woorden, letters, sporen en gebaren in de kunst van de 20e eeuw. Nog tot 27 augustus 2017 in het BAM in Bergen.

Pagina's