Fondsen en projecten

Het Fonds Jean Capart nodigt u uit om de uitzonderlijke erfenis van deze internationaal gerenommeerde Belgische egyptoloog te komen ontdekken, op haar lanceringsevent op 1 en 2 december 2017. Schrijf u hier in en neem deel aan lezingen en rondleidingen door verschillende experts.

Het Fonds Léon en Marcelle Courtin-Bouché steunt de aankoop, de conservatie, de restauratie en de valorisatie van kunstwerken van Belgische kunstenaars door de tijden heen. Projecten kunnen tot 19 oktober ingediend worden.

Het Louise Vanden Bulckefonds wil het behoud en de restauratie van historische tuinen en parken in Vlaanderen aanmoedigen. Projecten kunnen tot 16 oktober ingediend worden.

Op 7 oktober wordt het Fonds Myriam Garfunkel door de Cinematek in de bloemetjes gezet. Als blijk van waardering voor zijn 20 jaar steun bij de restauratie van oude films. Iedereen is welkom op deze avond!

Op 21 september werd het Pasfoundation-fonds gelanceerd in aanwezigheid van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Het fonds beoogt het verzamelen, vrijwaren en valoriseren van oeuvrecollecties van moderne en hedendaagse toonaangevende Belgische kunstenaars.

Pagina's