Fondsen en projecten

Deze prijs plaatst jaarlijks het Belgisch erfgoed in het buitenland in de kijker. Dit jaar vallen de Verenigde Staten, Brazilië en Congo in de prijzen. Een initiatief van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken en de Koning Boudewijnstichting.

Schrijf u voor 30 april in voor de lezing van Professor Pawel Machcewisz, 6de laureaat van de Baron Jean-Charles Velge prijs. Op 2 mei 2017, van 18 tot 20 uur, aan de ULB in Brussel.

Het Fonds René en Karin Jonckheere steunt de conservatie of restauratie van kunstwerken. U kunt uw kandidaatsdossier nog tot 26 april indienen.

Het Fonds Hubert Schoonbroodt reikt een tweejaarlijkse prijs uit aan een jonge organist, om zijn of haar internationale carrière verder uit te bouwen. Een kandidaatsdossier indienen kan tot 18 april 2017.

Het Fonds Jean-Jacques Comhaire steunt het onderzoek en de analyse van 7 precolumbiaanse mummies, waaronder de mummie waarop Hergé zich inspireerde voor het personage Rascar Capac. Een multidisciplinaire studie van het Jubelparkmuseum die gebruik maakt van exacte wetenschappen.

Pagina's