Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze recente nieuwsberichten.
Via het keuzemenu rechts kunt u de nieuwsberichten per thema raadplegen.

Op BRAFA kon u op de stand van de Koning Boudewijnstichting via de Erfgoedapp meer informatie ontvangen over de gepresenteerde kunstwerken. Deze presentatie wordt nu als voorbeeldcase gebruikt. Bekijk hier de video.

Een succesvolle geefcultuur voor kunst en erfgoed wordt een must! Ontdek, in deze publicatie, het belang van een stimulerend overheidsbeleid, een adequate fondsenwervingspraktijk én gemotiveerde gevers.

De relikwie van de rib van de heilige Petrus, die deel uitmaakt van de Schat van Oignies, vormt de kern van een studie over heiligenrelikwieën uit de eerste eeuw na Christus. De analyse van een microscopisch staal zou het mogelijk moeten maken om de relikwie te dateren die uit het reliekschrijn kon worden gehaald, en informatie opleveren over de herkomst ervan.

Deze prijs plaatst jaarlijks het Belgisch erfgoed in het buitenland in de kijker. Dit jaar vallen de Verenigde Staten, Brazilië en Congo in de prijzen. Een initiatief van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken en de Koning Boudewijnstichting.

Schrijf u voor 30 april in voor de lezing van Professor Pawel Machcewisz, 6de laureaat van de Baron Jean-Charles Velge prijs. Op 2 mei 2017, van 18 tot 20 uur, aan de ULB in Brussel.

Pagina's