Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze recente nieuwsberichten.
Via het keuzemenu rechts kunt u de nieuwsberichten per thema raadplegen.

Het Fonds Christian Bauwens kocht 7 kunstenaarsjuwelen uit de mythische collectie van Nelly Van den Abbeele. Ze behoren tot de eerste artistieke Belgische juwelen gecreëerd in de naoorlogse periode. Een verrijking voor het nieuwe DIVA!

Paul Dumont, Ann-Kristin Källström, Grace Sippy, Julianne Ricksecker en Charlotte Massip zijn de laureaten van het Fonds René Carcan. Het Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, wil met de prijs de grafische kunsten internationaal promoten.

Met de prijs Baron Velge steunt de Koning Boudewijnstichting onderzoek naar de geschiedenis van de Tweede Oorlog. Als laureaat geeft historicus Florent Bayard een reeks conferenties aan de ULB. Schrijf u hier in voor de prijsuitreiking en zijn slotconferentie over ‘Mein Kampf’ op 22 februari 2018.

Wist u dat er vele verschillende technieken gebruikt werden om Koptisch textiel te vervaardigen? En dat de collectie Fill-Trevisiol hier enkele prachtige voorbeelden van telt? Kom er meer over te weten in de nieuwe presentatie van het Koninklijk Museum van Mariemont.

Acht werken van Léon Spilliaert worden door de Vlaamse overheid op de Topstukkenlijst geplaatst. Zo ook ‘De absinthdrinkster’, in 2015 aangekocht door het Erfgoedfonds en ondergebracht in het Museum van Schone Kunsten in Gent.

Pagina's